Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Konferencija „Razvitak života ruralne Hrvatske“

Konferencija „Razvitak života ruralne Hrvatske“ je aktivnost prijavljena na Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi akcijskog plana Mreže za ruralni razvoj za 2020. godinu koje će se sufinancirati sredstvima Mjere 20 “Tehnička pomoć” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Konferencija Razvitak života ruralne Hrvatske održat će se u sklopu međunarodnog susreta vinogradara i vinara Sabatina 2020. koji će uslijed ovogodišnjih okolnosti biti održan online.

Snimanje će se održati 28.10. u studiju Sabatine, a 4.11.2020. u 18:00 Mreža TV će emitirati emisiju, koja će kasnije biti dostupna na našim stranicama i našem You Tube kanalu, te će u Zborniku biti dostupne i prezentacije izlagača..

Izlagači dolaze iz Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, te Zadružnog saveza Dalmacije, a teme koje će biti obrađene teme su: Razvoj ruralnih krajeva – Zajednička poljoprivredna politika i plan oporavka EU (Zdravko Tušek, dipl.ing.agr.), Kratki lanci opskrbe (doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić) i Zadruge – rješenje za razvoj ruralnih krajeva (Lordan Ljubenkov, dipl.iur.).

Ovom aktivnošću se povećava uključenost dionika u provedbu Programa, radi se na poboljšanju kvalitete provedbe Programa i izravno se pridonosi ostvarivanju cilja c) informiranje javnosti i potencijalnih korisnika o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Krajnji korisnici su članovi Mreže, potencijalni budući članovi te potencijalni korisnici potpora i šira javnost.