Zadružni Savez Dalmacije

Search
Close this search box.
Arhiva

Noćnjak 2024.

Termin održavanja: 14.-17.3.2024.

Država održavanja: Hrvatska

Županija održavanja: Zadarska

Grad/mjesto održavanja: Zadar, Benkovac, Polača

Hotel domaćin: Hotel Kolovare

 

Na Noćnjak 2024. sa svojim proizvodima odazvali su se gotovo svi maslinari i uljari koji su stalni sudionici Noćnjaka. U segmentu natjecateljskog dijela programa zaprimljeno je ukupno 360 uzoraka proizvoda, od čega 315 uzoraka maslinovog ulja i 45 uzorka proizvoda od masline. Iz Hrvatske je pristiglo 302, a iz inozemstva 58 uzoraka proizvoda. Proizvodi su zaprimani i ocjenjivani u tri kategorije: pakovine maslinovog ulja, otvorena maslinova ulja i proizvodi od masline, a ocjenjivani su u razdoblju od 22.12.2023. do 20.2.2024.

 Nakon svečanog otvorenja manifestacije, uz piće dobrodošlice, delegacija s predsjednikom Zoranom Milanovićem i ministricom Marijom Vučković obišla je izlagače na Sajmu maslinarstva i uljarstva, izložbu maslinovih ulja i proizvoda od masline te Olio bar, a svoje proizvode predstavilo je oko 400 tvrtki, obrta, zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Na studijskom obilasku maslinarsko-uljarskih, povijesno-kulturnih i turističkih destinacija maslinari i uljari obišli su Vidikovac Kamenjak na Vranskom jezeru, Kaštel Benković i Zavičajni muzej Benkovca, te maslinike i vinograde Poljoprivredne zadruge Maslina i vino u Polači gdje je održana i praktična prezentacija poljoprivredne mehanizacije tvrtke Messis d.o.o., generalnog sponzora Noćnjaka.

Na Vidikovcu Kamenjak sudionici Noćnjaka odazvali su se Rim tim tagi dim izazovu Baby Lasagne, hrvatskog predstavnika na Eurosongu, te zaplesali. U izazovu je sudjelovalo oko 220 maslinara iz Dalmacije, Istre, Kvarnera, Crne Gore, Hercegovine i Slovenije. To je bio najmasovniji challenge kojim maslinari žele podržati pjesmu koja ima snažnu poruku zbog napuštanja sela.

 

Noćnjak

od početka do danas…

izaberi godinu