Zadružni Savez Dalmacije

Search
Close this search box.
Arhiva

Sabatina 2017.

Termin održavanja: 2.-5.11.2017.

Država održavanja: Hrvatska

Županija održavanja: Šibensko-kninska

Grad/mjesto održavanja: Primošten

Hotel domaćin: Adriatiq Hotel Zora

Sabatina 2017. bilježi rekordan broj uzoraka vina i jakih alkoholnih pića pristiglih na ocjenjivanje. Od ukupno 420 uzorka pristiglih vina i jakih alkoholnih pića na ocjenjivanje, 375 ih je iz Hrvatske, a 45 iz inozemstva. Od toga je 132 uzorka buteljiranih vina, 68 uzoraka jakih alkoholnih pića i 220 uzoraka otvorenih i mladih vina.

 

Tijekom trodnevnog programa održana su brojna zanimljiva predavanja, radionice i degustacije, a proizvođači vina i s ove Sabatine otišli su bogatiji za nova iskustva i znanja.

 

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir održala je Panel na temu: Budućnost Zajedničke poljoprivredne politike EU i izazovi za Hrvatsku, kojom prilikom je nazočne informirala kako je u tijeku pojednostavljenje Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije (ZPP), kojim se poljoprivrednicima želi smanjiti administracija i olakšati financiranje, ali i pridonijeti prilagođavanju izazovima s kojima se poljoprivreda u EU trenutno suočava. Od sudionika je zatražila prijedloge za što bolje pristupanje problemima i izazovima s kojima se susreću, kako bi se i oni ugradili u budući ZPP. Vinogradari i vinari istaknuli su potrebu promjene državne politike prema poljoprivredi, radi ostanka mladih u Hrvatskoj, ali i bolje povezanosti proizvodnje hrane i turističke ponude. Zaključak je bio kako je važno da se proizvođači povežu u zadruge i proizvođačke organizacije, radi bolje konkurentnosti i pregovaračke pozicije prema Vladi, ali i trgovačkim lancima te kako bi postali poželjan partner uslužnom sektoru.

Sabatina

od početka do danas…

izaberi godinu