Skip to content Skip to footer

PELJEŠAC, MJESTO PUTNIKOVIĆ

Carstvo vina u Dalmaciji

Putniković, malo mjesto u srcu kamenitog Pelješca, vjekovima je živjelo od loze i vina. Nakon Domovinskog rata postupno se razvija i turizam. Spoj izvornih (loza i vino) i novijih vrijednosti (turizam) idealna je  kombinacija koja se uklapa u projekt Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Vinarija Putiković

Vina

Vrhunska crna vina
Libertas i Lirica

Libertas, kao što mu samo ime govori, je čista sloboda skrivena u vinskoj boci.

Lirica je vrhunsko crno vino sorte plavac mali.  Lirica potječe iz grožđa s južnih padina mjesta Žuljana.

ZADRUGA PUTNIKOVIĆ

Opuštanje uz vrhunska vina, muzej vina, proslave,...

Posjetite nas i uživajte u ljepotama Pelješca

Moćni plavci, cijenjene maraštine i voćni rose.

Bavljenje vinogradarstvom i vinarstvom višestoljetna je tradicija Pelješca i izvor egzistencije većine stanovnika. Tako je i djelovanje zadruge bazirano na vinogradarstvu i vinarstvu kao osnovnoj djelatnosti. Vrhunska kvaliteta grožđa, sorte plavac mali, omogućuje proizvodnju nadaleko poznatih i čuvenih vina, što ovoj vinariji daje posebno mjesto u hrvatskoj vinskoj ponudi.

VINARIJA

Vjenčanja & privatne proslave

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing. Cras vel iaculis urna. Cras bibendum ex id dolor facilisis, in tempor lacus dapibus.

POVIJEST U BOCI

Muzej
vina na Pelješcu

Živeći istinske vrijednosti tradicije u proizvodnji grožđa i vina te tradicije zadrugarstva, uz želju da se povežu s novim vrijednostima koje donosi turizam, rodila se ideja  da se u zgradi Zadružnog Doma osnuje takav Muzej. Jedinstven je primjer u Hrvatskoj, a možda i u svijetu, da jedna zadruga otvara muzej.