Zadružni Savez Dalmacije

Search
Close this search box.
Arhiva

Otvoreni rokovi za dostavu uzoraka maslinovih ulja i proizvoda od masline

za 26. Međunarodni susret maslinara i uljara Noćnjak 2024.:

Rani rok:    04. – 29.12.2023. (povoljnija cijena)
Kasni rok:    02. – 15.01.2024.

O točnom datumu i mjestu održavanja Noćnjaka 2024. uskoro ćemo vas obavijestiti.

Propozicije i prijava za ocjenjivanje maslinovog ulja i proizvoda od masline nalaze se na poveznicama:

Propozicije i Prijava za maslinovo ulje

Propozicije i Prijava za proizvode od masline

Ocjenjivanje dostavljenih uzoraka proizvoda provest će se u skladu s pravilnicima, a rezultati ocjenjivanja bit će objavljeni na samoj manifestaciji.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: pakovine maslinovog ulja i otvorena maslinova ulja tj. ulja u rinfuzi. Za svaki dostavljeni uzorak maslinovog ulja proizvođač dobiva certifikat s detaljnim rezultatima ocjenjivanja, a u kategoriji pakovina, osim kvalitete, ocjenjuje se i izgled proizvoda tj. ambalaže i etikete. 

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi od masline, kozmetički proizvodi od masline i proizvodi od maslinovog drva. U svakoj od kategorija proglašava se i nagrađuje najbolje ocijenjeni proizvod od masline. 

Pakovine maslinovog ulja i proizvode od masline dostavljene na ocjenjivanje možete predstaviti na Noćnjaku putem izložbenog prostora na Burzi maslinovog ulja. Prijavite se popunjavanjem obrasca Prijava za burzu te njegovim slanjem na mail info@zsd.hr najkasnije do 31.1.2024.  

Važne napomene1. Za dostavu uzoraka do 29.12.2023. ostvarujete povoljniju cijenu ocjenjivanja proizvoda (vidjeti propozicije).2. Uručenje diploma i medalja organizira se temeljem potvrde Vašeg dolaska na svečanu dodjelu. Za osobno uručenje bit će pročitani i pozvani proizvođači koji potvrde svoj dolazak najkasnije do 1.3.2024. putem maila info@zsd.hr. Oni koji ne dođu na svečanu dodjelu moći će naknadno preuzeti nagradu u Zadružnom savezu Dalmacije.

Sve novosti o Noćnjaku pratite na www.zsd.hr i na društvenim mrežama Zadružnog saveza Dalmacije.

Želimo Vam blagoslovljen Božić uz obilje zdravlja, sreće i uspjeha u novoj godini!